“Haal het beste uit je leiderschap met de kracht van je ademhaling.”

Zo ontstaat leiderschap

Ademhaling is de meest krachtige tool die je tot je beschikking hebt om je leiderschap te versterken en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Door bewust te ademen kun je niet alleen je stressniveau verlagen en je focus verbeteren, maar ook je creativiteit en intuïtie vergroten. Het is een simpele en effectieve manier om de controle terug te nemen over je gedachten en emoties, en zo de beste versie van jezelf te worden.

Wat zegt wetenschap

De kracht van ademhaling werd al in eerdere onderzoeken aangetoond en recentelijk, in 2019 ontving Gregg Leonard Semenza de nobelprijs voor een onderzoek dat aantoont wat ademwerk voor je cellen kan opleveren.

Ook grote inspirators als Wim Hoff lieten zien wat de kracht van ademhaling kan doen voor je immuunsysteem en dus voor jouw lijf en welbevinden. Het heeft direct invloed op jouw kwaliteit van leven.

De kracht van ademhaling is dat het invloed heeft op ons fysieke, mentale en emotionele welzijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het beoefenen van ademhalingstechnieken kan helpen bij het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de slaap en het verlagen van de bloeddruk. Bovendien kan ademhalingstherapie een effectieve aanvullende behandeling zijn bij verschillende ziektebeelden, zoals astma, COPD en hoge bloeddruk. Door bewust te ademen kun je meer controle krijgen over je eigen gezondheid en welzijn.

Een efficiënt adempatroon en bewustwording op ademwerk en dit toepassen verbeterd onder anderen:

Ben jij er klaar voor?

Ademwerk is de concrete tool en daarmee hét antwoord op goede zelfzorg en vanuit goede zorg voor jezelf kun jij nog beter voor een ander zorgen. Ben jij klaar om die stap te zetten?