Ontdek hoe je als zorgprofessional volledig in je kracht kunt staan en maximaal werkgeluk kunt ervaren.

Herkenbaar?

Herken jij het dat je vaker onrust ervaart, heb jij het gevoel altijd maar ‘aan te moeten staan’ en vind jij het lastig om je grens te voelen of uit te spreken?

Wat goed dat je hier bent, want dan ben je op de juiste plek.  

Veel zorgteams bevinden zich langere tijd in een overlevingsfase. Door verschillende externe factoren blijft de druk enkel toenemen.

 

Als we in overlevingsstand staan is dat deel van ons brein actief wat verantwoordelijk is voor de automatisch piloot. We doen wat we altijd al deden want dan overleven we. Dit zijn evolutionaire patronen die voor iedereen gelden. 

Het mensenbrein

Vanuit dat gedeelte van je brein kun je simpelweg geen leiderschap pakken.

  • Een wil vraag beantwoorden
  • Regie en/ of leiderschap pakken
  • Keuzes maken die goed voelen voor jou
  • Jouw grens bewaken en uitspreken

Dat is wat je graag wilt. Maar deze komen voort uit dat gedeelte van je brein waar je bewust kiest, ofwel je mensenbrein.

We verwachten dat medewerkers regie kunnen pakken, kunnen voelen wat zij nodig hebben en zich verantwoordelijk voelen voor hun vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Dat staat haaks op de overlevingstand waar het team zich in bevindt.

 

Wat is er nodig en hoe ziet dat eruit?

Precies het tegenovergestelde van wat we nu doen. Het is heel menselijk om bij disbalans juist meer te gaan, meer inzet om te ‘stutten en steunen’.  Enkel de grote reset die nodig is om echt anders te gaan doen vraagt om stilstaan en vertragen om vanuit een nieuw bewustzijn anders te kunnen kijken naar dezelfde waarheid.

Een LIV ochtend die ik graag omschrijf als een multi interventie voor het hele team zodat de zorgmedewerker zelf in beweging komt. Bewustwording ervaren, voelen en ervaren hoe krachtig je bent en welke invloed jij wél hebt.

Iedere medewerker gaat met inspiratie en een concrete actie de deur uit. De bewustwording slaat een brug naar het bestaande aanbod vanuit het personeelsbeleid van de organisatie. LIV is het fundament, zonder goede zelfzorg is er op de lange termijn geen zorg meer.

Men zal eerst zelf moeten ervaren waar de behoefte ligt voordat zij een keuze kunnen maken in wat zij nodig hebben.

Een langdurige verandering gaat altijd van binnen naar buiten en niet andersom.

Ben jij er klaar voor?

 Gun jij jezelf en/of jouw zorgmedewerkers kracht van binnenuit en geloof dat het écht anders kan?