Patricia Lapré

De persoon achter Let’s LIV ben ik, Patricia Lapré. Ik ben werkzaam als teamleider voor een zorginstelling en de trotse eigenaar van Let’s LIV. Als ik ergens voor sta, dan is het wel dat jouw brein de sturende kracht is achter jouw bestaan. Jij maakt daarmee je eigen waarheid. Deze waarheid kan heel mooi, positief en helpend zijn. Echter is deze ook vaak negatief en niet helpend. Zo werkt het nu eenmaal voor ons als mens.

Ik geef je tools om jouw waarheid een positieve wending te geven, waardoor jij je krachtiger en sterker gaat voelen. Want pas als je goed zorgt voor jezelf, kan je ook goed voor een ander zorgen.

Bewustwording is altijd de eerste stap

In mijn ogen dé manier om de strijd tegen verzuim en verloop te winnen. Klinkt dat simpel? Dat is het misschien ook wel. Want in een inspiratiesessie van drie uur weet ik jou al heel wat bij te brengen over jezelf, hoe jouw brein werkt en hoe je die verandering kan aanbrengen in jouw leven.

Nadat ik voor het eerst met persoonlijke ontwikkeling in aanraking kwam, heb ik drie jaar lang gestudeerd. Boeken gelezen, podcasts geluisterd, documentaires gezien en ik volgde meerdere trainingen op dit gebied zoals de NLP practitioner, de masterclass neuroleiderschap enzovoort. Dag in dag uit, 24 uur per dag, 7 dagen in de week ging ik door. Ik kon niet stoppen, omdat ik mijn passie eindelijk had gevonden. Ik heb zelfs nachten gehad dat ik niet kon slapen van alle energie die door mijn lichaam raasde.

Preventief tegen verzuim & verloop

Nadat alle ideeën vorm kregen werd mij steeds duidelijker dat dit is wat ik onbewust al toepaste op mijn team. Het was een team dat niet lekker liep, waar veel verzuim was en waar veel personeelsleden niet gelukkig waren. Met mijn principes heb ik ervoor gezorgd dat het team opbloeide. Zij gingen weer met plezier naar het werk en het verzuim drong terug. Ik heb laten zien dat het werkt. Tegen mijn manager kondigde ik aan: „persoonlijk leiderschap is essentieel voor de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van zorgpersoneel. Dit is er nog te weinig, dus dat ga ik naar de zorg brengen“. En dát deed ik. Zo ontstond Let’s LIV!

Mijn Passie

Persoonlijk leiderschap naar de zorg brengen is één van mijn grootste passies in mijn leven. Daarnaast kan ik met net zo’n enthousiasme een Duplo toren bouwen voor mijn twee zoons, Senne (5) en Lowen (4). Of op reis gaan. Voorheen deed ik dat met mijn lieve man Bas, nu de kinderen er zijn doen we dat graag met z’n vieren.

Zo hebben we een paar jaar geleden een reis gemaakt van drie maanden. We stapten in de camper en reden door Europa. Met het hele gezin sliepen we in één bed en leefden we met de dag. Mijn man Bas en ik hebben een druk gezinsleven, ook werken we allebei. Het is een hele klus om alle ballen in de lucht te houden. Ik kies er dan ook regelmatig voor om tijd voor mijzelf in te plannen. Dan logeer ik een nacht bij mijn zus of ga ik de natuur in. Daarna ben ik weer opgeladen en kan ik met volle teugen van mijn geliefden genieten.

Máár, Patricia Lapré is nog véél meer dan een liefhebbende vrouw, moeder, teamleider en ondernemer!

  • Zo ben ik de jongste van drie. Ik heb een oudere zus, mijn soulsister zoals ik haar het liefste noem. En een broer, mijn grote evenbeeld of liever gezegd voorbeeld, waarmee ik de passie van persoonlijk leiderschap deel en ontwikkel.
  • Ik ben een dochter. Van een lieve, warme moeder die nog leeft. Van een geweldige, dappere vader die ik helaas al jong heb moeten verliezen.
  • Dat ik een bewonderaar ben van de hechte band die mijn ouders, ook na hun scheiding, nog met elkaar hadden.
  • Ik ben een trouwe, loyale vriendin.
  • Ik groeide op in een klein Brabants dorp. Dit was niet altijd makkelijk. Een niet al te ruim denkend dorp, tegenover een familie met zijn eigen, bijzondere geschiedenis.
  • Ik ben uitgegroeid van faalangstig meisje tot een zelfverzekerde vrouw.
  • Hardop lezen tegenover anderen was mijn allergrootste angst. Dat deed ik niet!
  • Nu is mijn grootste wens om Let’s LIV te vertolken in de grootste theaterzaal van Nederland!

ben jij klaar om verder te werken?

Kortom: ik leef mijn droom! En dat zou ik jou ook zo gunnen. Door deel te nemen aan mijn sessies, kunnen we samen verder werken. Jou krachtiger en daarmee gelukkiger maken. Zodat ook jouw dromen uit komen.

Met Lef,

Patricia